onsdag 9. november 2011

Et friskt pust

Vi har fått ny brukeransvarlig for IKT på skolesiden i vår kommune. 20% stilling. Siden hun startet i høst har hun allerede bidratt til økt motivasjon hos mange. I forrige uke tok hun kontakt for å kartlegge hvor den enkelte skole er i forhold til utstyr og programmer. Hun var også ute etter feil eller mangler på utstyr. Hun ba hver enkelt IKT-ansvarlig om å ta dette opp i fellestid. Til slutt sa hun at hun skulle komme rundt på hver enkelt skole og følge opp det som meldes inn.
Med ett er det skapt økt motivasjon hos samtlige lærere for å arbeide med IKT. Endelig noen fra kommunenivået som ser og hører oss! Klarer hun nå å følge opp det hun har startet tror jeg vi får et stort oppsving i bruk av IKT. Det er bare å rive leveggene og legge til rette for bygging av vindmøller.

Som leder er det befriende å få slike innspill. Det gir økt motivasjon til videre arbeid, og ikke minst en økt tro på at vi kan få til mer. Jeg var i en tidligere blogg inne på Lars Losvik. Han sa at en leders viktigst jobb er å legge godt til rette for at ansatte skal kunne gjøre jobben sin. En slik henvendelse kommer da som bestilt.
Vår skolesjef omtalte den nye brukeransvarlig som et friskt pust i organisasjonen, en treffende beskrivelse.

6 kommentarer:

 1. Høres deilig ut! Håper det blir bra i fortsettelsen også.
  Det er jo slik at det er lettere å våge seg på dypt vann, når man aner at det er en mulighet for en redningsplanke om det skulle være nødvendig. Fint å være leder i en slik sammenheng :)

  SvarSlett
 2. KOmmer på en gammel Vømmøl-melodi: De'e' itjnå som kjæm tå sæ sjøl - me' litegrainn hjølp, gjær de' littegrainn monn! (Men med 20% stilling kan det være lett å spenne forventningnsbuen for høyt? Lykke til i alle fall!!! Ta sats og la det stå til!

  SvarSlett
 3. Alltid deilig å føle optimisme hos sine kollegaer. Håper de følger opp sine løfter om skolen og bidrar til en økt satsing på IKT. Her har jo du også en mulighet til å påvirke som folkevalgt. Lykke til med satsingen på IKT i skolen og rollen som folkevalgt!

  SvarSlett
 4. Så fantastisk, og så enkelt! Befriende lesning Odd Arnold. Tenk at så "lite" kan utgjøre så mye på en skole, eller kommune? For å oppnå endring i organisasjoner er en metode Kurt Lewins endringsmodell. For å oppnå ønsket endring legger Kurt Lewins modell vekt på å: 1) finne ut hvor vi står, 2)sette igang tiltak 3) fryse oppnådd endring. Dette kan lett bli statisk og skjematisk. Men i ditt tilfelle synes jeg å kjenne igjen IKT-ansvarliges 3-trinnsstrategi. Dette handler jo igjen om systematisk arbeid som over tid vil gi resultater. Håper imidlertid at 20% blir utvida til min.50%, for IKT-ansvarliges del!

  SvarSlett
 5. Slutter meg til lykkeønskningene :-) håper som Kristin det blir økt stillingsprosent etterhvert.

  SvarSlett
 6. Hiver meg på lykkeønskningene og håper som Kristin og Berit at de folkevalgte (he-he) finner argumenter og kroner til å utvide stillinga.

  SvarSlett